A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Нижньосиньовецький ліцей
Тереблеченської сільської ради Чернівецького району Чернівецької області

Посадова інструкція підсобного робітника кухні

Дата: 12.02.2024 19:28
Кількість переглядів: 3407

 

ПОГОДЖЕНО                                                                                                             ЗАТВЕРДЖУЮ

Голова ПК                                                                                                                       Директор ліцею

__________ Дамаскін Л.Г.                                                                           __________ Олена Панчук

 

 

Посадова інструкція № 27

 

ПІДСОБНОГО РОБІТНИКА КУХНІ

 

1. Загальні положення

1.1. Підсобний працівник призначається на посаду і звільняється з неї директором ліцею.

1.2. Підпорядковується безпосередньо повару.

1.3. У своїй діяльності керується постановами, розпорядженнями, наказами, іншими керівними і нормативними документами вищих інстанцій, які стосуються специфіки роботи шкільної їдальні, відповідними стандартами і технічними вимогами, правилами експлуатації обладнання, правилами і нормами охорони праці, техніки безпеки, виробничої санітарії та протипожежного захисту, а також Статутом і Правилами внутрішнього трудового розпорядку ліцею і цією Інструкцією.

1.4. Постійно знаходитись на робочому місці з 8.30 до 16.30. Не покидає робоче місце без дозволу повара.

1.5. У період канікул, який не збігається з відпусткою, виконує господарські та інші роботи в шкільній їдальні відповідно до розпоряджень директора ліцею та повара.

проходить інструктаж з техніки безпеки, охорони праці, виробничої санітарії і пожежної безпеки під керівництвом повара та відповідних служб району.

 

2. Функції

Головне призначення підсобного працівника — обслуго­вування учнів у їдальні під час перерв, дотримання санітарних і гігієнічних вимог у шкільній їдальні.

 

3. Посадові обов'язки

Підсобного працівника виконує такі обов’язки:

3.1. Виконувати накази та розпорядження повара.

3.2. Підтримування в належному стані приміщення їдальні.

3.3.  Роздача страв.

3.4. Виконання допоміжних робіт по приготуванню страв (відціжування, протирання),  первинній обробці сировини (очищення овочів, обробка м’яса, риби, напівфабрикатів, тощо);

3.5. Очищення брудного посуду від залишків їжі в контейнери для зберігання відходів.

3.6. Миття столового та кухонного посуду, приборів вручну, його обтирання та просушування.

3.7. Доставка чистого посуду на роздачу.

3.8. Готування миючих розчинів.

3.9. Проведення поточних ремонтних робіт .

3.10. Проходження медичного огляду відповідно графіку.

 

4. Права

 Підсобний працівник має право на:

4.1. Ознайомлення із скаргами та іншими документами, які містять оцінку її роботи, надання щодо них пояснень.

4.2. Захист своїх інтересів самостійно і/чи через представника, в тому числі адвоката, у судовому порядку у випадку дисциплінарного чи службового розслідування.

4.3. Конфіденційність дисциплінарного (службового) розслідування, за винятком випадків, передбачених законом.

4.4. Висування вимог до керівника закладу (письмово та усно) щодо дотримання положень нормативних документів з організації харчування учнів.

4.5. Забезпечення спецодягом, миючими засобами, інвентарем що необхідний для організації харчування учнів.

4.6. На обладнання робочого місця згідно з встановленими нормами, які забезпечують можливість виконання ним посадових обов'язків.

 

5. Відповідальність

 Підсобний працівник несе відповідальність:

5.2. За економію шкільних енергоносіїв: світла, тепла, води.

5.2. Дотримання санітарно-гігієнічних вимог у шкільній їдальні.

5.3. Стан свого здоров'я під час роботи.

5.4. За невиконання чи неналежне виконання без поважних причин Статусу і Правил внутрішнього трудового розпорядку ліцею, законних розпоряджень адміністрації і педагогічних працівників ліцею, а також посадових обов’язків, встановлених цією Інструкцією, в тому числі за невикористання наданих прав, лаборант несе дисциплінарну відповідальність у порядку, визначеному трудовим законодавством.

5.5. За завдані ліцею чи учасникам навчального процесу у зв’язку з виконанням (невиконанням) своїх посадових обов’язків збитки підсобний працівник несе відповідальність у порядку і в межах, визначених трудовим і/чи цивільним законодавством.


6. Взаємовідносини (зв'язки за посадою)

Підсобний працівник:

6.1. Працює в режимі нормованого робочого дня за графіком, складеним виходячи з 40-годинного робочого тижня і затвердженим директором ліцею за поданням заступника директора ліцею з   орга­нізації дитячого харчування.

адміністративно-господарської роботи.

6.2. Проходить інструктаж з техніки безпеки, виробничої санітарії та пожежної безпеки під ке­рівництвом заступника директора ліцею з адмі­ністративно-господарської роботи.

 

 

 

З інструкцією ознайомлений (-а):                                     Зегря А.Г.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                                                                            Затверджую

 

                                                      Директор Нижньосиньовецької ЗОШ

                                                                   __________________Панчук О.І.

                                                               М.П.                     (підпис, розшифровка підпису)

 

 

 

ПОСАДОВА ІНСТРУКЦІЯ КОМІРНИКА

 

1. Загальні положення

1.1.Комірник призначається на посаду і звільняється з неї директором школи.

1.2. Підпорядковується безпосередньо  повару.

1.3. У своїй діяльності керується постановами, розпорядженнями, наказами, іншими керівними і нормативними документами вищих інстанцій, які стосуються специфіки роботи шкільної їдальні, відповідними стандартами і технічними вимогами, правилами експлуатації  обладнання, правилами і нормами охорони праці, техніки безпеки, виробничої санітарії та протипожежного захисту, а також Статутом і Правилами внутрішнього трудового розпорядку школи і цією Інструкцією.

1.4. Постійно знаходитись на робочому місці з 8.30 до 16.30. Не покидає робоче місце без дозволу повару.

1.5. У період канікул, який не збігається з відпусткою, виконує господарські та інші роботи в шкільній їдальні відповідно до розпоряджень директора школи.

 

2. Функції

Головне призначення комірника - приймає на склад, організовує зберігання та забезпечує відпуск продуктів харчування, організовує заходи з організації харчування учнів школи, дотримання санітарних і гігієнічних вимог у шкільній їдальні.

 

 

3. Посадові обов'язки

Комірник виконує такі обов’язки:

3.1. Забезпеченню харчоблок продуктами харчування, робить замовлення постачальникам .

3.2. Забезпечує експлуатацію і утримання в робочому стані холодильного, електричного та технологічного обладнання; виконання санітарних правил, правил по охороні праці, техніки безпеки, протипожежних заходів.

3.3. Виконує накази та розпорядження повара щодо .

3.4. Веде журнал бракеражу сирої продукції, книгу складського обліку продуктів.

3.5. Забезпечує заходи з організації харчування учнів школи, дотримання санітарних і гігієнічних вимог у шкільній їдальні.

3.5. Отримує і організовує якісне зберігання продуктів харчування;

3.6. Своєчасно робить замовлення на отримання обладнання, інвентаря, спецодягу.

3.7.  Проходить медичний огляд відповідно графіку.

3.8. Контролює норми закладки сировини, виходу готової продукції, забезпечує попередню перевірку її якості бракеражною комісією.

 

 

4. Права

 Комірник має право на:

4.1. Ознайомлення із скаргами та іншими документами, які містять оцінку її роботи, надання щодо них пояснень.

4.2. Захист своїх інтересів самостійно і/чи через представника, в тому числі адвоката, у судовому порядку у випадку дисциплінарного чи службового розслідування.

4.3. Конфіденційність дисциплінарного (службового) розслідування, за винятком випадків, передбачених законом.

4.4. Підвищення у встановленому порядку своєї кваліфікації.

4.5. Висування вимог до керівника закладу (письмово та усно) щодо дотримання положень нормативних документів з організації харчування учнів.

4.6. Одержувати від керівника закладу освіти та його заступників інформацію нормативно-правового і організаційного характеру, ознайомлюється з відповідними документами.

4.7. Забезпечення спецодягом, миючими засобами, інвентарем що необхідний для організації харчування учнів.

4.8. На обладнання робочого місця згідно з встановленими нормами, які забезпечують можливість виконання ним посадових обов'язків.

 

5. Відповідальність

Комірник несе відповідальність:

5.1. За економію шкільних енергоносіїв: світла, тепла, води.

5.2. Дотримання санітарно-гігієнічних вимог у шкільній їдальні.

5.3. Облік продуктів харчування, посуду, інвентарю та обладнання шкільної їдальні.

5.4.  Якісне отримання, зберігання продуктів харчування.

5.9.  Забезпечення харчоблоку сертифікатами та іншої супроводжуючої документації.

5.10. За невиконання чи неналежне виконання без поважних причин Статусу і Правил внутрішнього трудового розпорядку школи, законних розпоряджень адміністрації і педагогічних працівників школи, а також посадових обов’язків, встановлених цією Інструкцією, в тому числі за невикористання наданих прав, лаборант несе дисциплінарну відповідальність у порядку, визначеному трудовим законодавством.

5.11. За завдані школі чи учасникам навчального процесу у зв’язку з виконанням (невиконанням) своїх посадових обов’язків збитки лаборант несе відповідальність у порядку і в межах, визначених трудовим і/чи цивільним законодавством.
 

6. Взаємовідносини (зв'язки за посадою)

Комірник:

6.1. Працює в режимі робочого тижня згідно з графіком, складеним виходячи з 40-годинного робочого тижня і затвердженим директором школи.

6.2. Проходить інструктаж з техніки безпеки, охорони праці, виробничої санітарії і  пожежної безпеки під керівництвом повара та директора школи .

 

Посадову інструкцію отримав                  

                                                                     ______________________________

                                                                                                                                        (підпис, розшифровка підпису)


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень